haha,



Idag har jag inte gjort någonting, absolut inget. Jag vaknade i morse alldeles för tidigt och var tvungen att somna om och det gjorde jag tydligen för jag vaknade 11.25 och kände att jag hade sovit ut : ) Henke låg ute i soffan och sov så det var bara till att väcka han, eftersom han skulle iväg till garaget och greja idag.
Så nu under dagen har blivit mycket tv-tittande och data-sittande, det ända jag har gjort är att växla mellan tvn och datorn. Jag måste hoppa in i duschen nu, mitt hår är som ett stort skattbo som Henrik sa till mej igår!
Jag funderar skarpt på att lägga mej i ett bad en stund.. Det hade var heaven det : )

Blir kankse Gustavsfors ikväll, om Henrik kommer hem någon gång. Han har inte på telefonen, antagligen inget batteri, så jag får inte tag på han.. Men vi pratade på det igår att vi skulle åka dit ikväll och stanna tills i morgon.
Men som sagt får vi se hur det blir när han kommer hem osv, klockan kankse blir alldeles för mycket.










Det är ju halloween idag : ) Inget jag har märkt av dock. Om jag inte hade varit gravid hade jag nog haft fullt upp hela denna veckan med att bestämma utklädsel osv. Och garanterat börjat druckit nu vid denna tiden.




finally,


Äntligen Fredag : ) Wiihooo!
Jag har vart i Säffle och jobbat hela dagen tills nu, jag har precis stigit innanför dörren här hemma. Henke och lilla pissen låg i soffan och myste nu när jag kom hem! Så sötta min babys!
Nu ska vi ner till stan och handla lite, jag MÅSTE ha julmust. När jag var i Säffle och stog där så stog jag precis bredvid Julmusten så jag har vart sugen på det hela dagen. Måste kolla om mina pengar har kommit in på kontot. Jag skulle få en ganska bra summa från A-kassan nu äntligen. Har ju inte fått pengar sen jag blev arbetslös i Augusti.. Men men, thats life.. Nu äntligen kommer det in lite peningar iaf!








Mumms, bye!

typiskt,



I morse när jag vakna och gick upp så gjorde jag ( eller skrev ) ett jätte långt inlägg här på bloggen, men SÅKLART när jag nästan var klar så hörde jag att tvn slog av, eller kanalerna funkade inte att se på. Vanligtvist brukar det funka om man gör en kanalsökning men icke, nu funkade det inte. Jaja tänkte jag och gick till datorn och skulle skriva klart den sista meningen och publicera, men då funkar inte internet heller : / Så det var något fel med Tele2 antar ja. Jävla cp Tele2.. Eller så kankse det var några arbetare som grävde i sladdarn i backen här utanför men jag kollade ut och såg ingen som höll på med något sådant.. 
SÅÅÅÅ typiskt när jag äntligen hade orkat sätt mej här och skrivit ett långt fint inlägg. Men men, thats life.

Dagen började med att jag skulle ner till stan och möta Emma, vi skulle till Xo och fika eftersom hon har lov och här i Åmål och hälsar på lite. Jätte trevligt att träffa henne, fick höra en rolig nyhet : )
Plus att jag fick en present till min lilla bäbbe i magen !! Jag fick ett par kanin tofflor, jätte jätte fina var dom! Tack så mycket Emma : ) Efter det tog vi en runda på stan och sätte oss i solen en stund innan hon skulle ta bussen vidare hem till hennes syster i Säffle. Men det var väldigt kul att träffa henne, det var ju inte igår! Synd att inte Sara var med bara, men hon kommer till Jul så det får bli en fika då också !
 
Tog mej en promenix till Lina på Karlberg och hjälpte till lite för det skulle komma lite grabbar och ha eftermiddagsfika. Efter det åkte vi vidare till mammsen på Kasenberg, men där stog dörren öppen men det var ingen hemma, så vi fick käka mat och vänta till dom kom. Lina bytte däck på hennes bil ( JAAA, hon kan sånt ) och jag blev lite impad där faktiskt.
Efter det drog vi hem till Josse & Jojjo : ) Där dom hade lite symöte! Haha,




Det är min dag i helhet : )
Imorgon ska jag till Säffla och jobba lite, ska stå på Konsum och bjuda på Grandiosa Pizza. Gjorde det här i Åmål en gång och nu undra dom om jag kunde göra det i Säffle och jag som är arbetslös tackar inte nej till jobb. Visst, det är en dag men det är ändå 1000 kr, så det måste jag ta.








Nu får det allt bli soffan ett tag, där har jag ju inte legat på hela dagen : )

for free,










Nu sitter jag och väntar på att Henrik ska komma hem så vi kan göra oss klara för en kväll i Karlstad : ) Vi ska dit för lite mat och få lite underhållning. Det är Svensk Cater ( ? heter dom så tro, en utav Linas leverantörer ) som har mässa, så på kvällen är det matbjudning och underhållning ! Det ska bli riktigt trevligt tycker jag, mest för man får äta och dricka allt GRATIS och gratis är alltid gott.
Jag vet dock inte vad jag ska ha på mej, det börjar bli jobbigt nu med kläder för jag får nästan inte på mej något, eller så är det alldeles för tajt, aa alltid ska det ju finnas något att klaga på. Kankse ska börja köpa mamma kläder? Det är på tiden att jag gör det. Men jag har inga pengar : / Har inte fått några stämplingspengar än.. Buuhuh. Så det är bara att knö på sej mina gamla kläder !






Igår spenderarde jag och Limpan kvällen hos fam Jan Nytomt : ) Träffade Josse & Jojjo och kollade på film, P.S I love you, men såg tyvärr inte klart på den eftersom Lina var tvungen att åka hem och jag var chaffis. Men jag skulle gärna vilja se klart den, så kankse blir att hyra den. Men det var riktigt trevligt iaf. Jag och Lina köpte oss godis och Josse & Jojjo köpte sej massa frukt och slog stort på fruktsallad. Orka vara så nyttig : ) Hahhah, man kan ju inte kolla på film utan något gottigt som godis, chips, popcorn etc !


Nu ska jag försöka välja kläder också.. Pusttt, tänk om man kunde gå dit i mjukisarna : )

roadtrip,


Dagen började tidigt idag med, upp med tuppen och göra sej iordning för en resa till Vännersborg. Jag skulle köra Werra dit för hon skulle göra teoriprovet, hon klara ju uppkörningen i veckan så det var det första tiden som fanns. Och såklart kalra hon det!! GRATTIS IGEN! Så nu har hon också körkort : ) Härligt att hon klarade det nu till slut!


Nu ska jag köra ner bilen till Patrik!

check,



Nyss:
Makaroner och hamburgare.

Nu: Klädbyten, smink och off to stan.

Sen: Fika med dom bästa bebsen Limpa, Cäämy, Ebba och min lilla baby i magen <3

Ikväll: Ugly Betty och Desperate housewifes.








Bilder från mobil kameran, därför dom är lite kassa. Men min kamera är cp så jag orkar inte masa med den just nu.
Men vi hörs !


tidigt,



Nu kan ni allt undra vad jag gör vaken vid denna tiden? : ) Men faktiskt så är jag vaken varenda dag denna tiden, men oftast ligger jag i sängen och försöker somna om. Jag får ju äcka Henrik VARJE dag eftersom han inte vaknar utav någonting mer än mina boxningshandskar som han får in i magen för han går upp. Han vaknar inte av någongting asså, vad som helst skulle kunna hända när han sov utan att han märker av det. Men idag tog jag tvätt tid, så det var ju bara att hoppa upp ur snarkofasen, få på sej kläder och ner i tvättrummet.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu eftersom det är bara jag som är vaken. Men jag får väl tvätta klart och sedan käka lite frulle som idag kommer bestå av Henriks mammas nybakade bröd med äggvita på : ) Mumss!
Efter det kankse jag få lite ordning på saker här i lägenheten. Jag vill flytta om, men jag orkar inte flytta tv och tv bänken och det är nog inte särskilt bra för mej om det var så att jag kunde rubba den ändå eftersom den vägen nog 100 kg MINST. Plus att kylskåpet behöver flyttas också och det är inte lätt det heller.
Men men, så är det att vara gravid : ) Inga tunga lyft, plus att man inte orkar heller så !
Senare idag blir det nog fika med Josse och Limpan : ) Det ska bli nice, Josse är i Åmål så då är det lika bra att få träffa henne lite!







Nu är jag inne i vecka 23 med graviditeten och det känns jätte bra nu. Jag känner inte av något av illamående, eller det hände om jag inte äter på länge men då är det bara att slänga i sej något så går det över : )
Den lilla bäbben rör på sej hela tiden verkligen. Nu kan jag ligga på mage också, det är lite knepigt tycker jag eftersom jag inte kunde det för ett tag sen.. Men men, det är SÅÅÅÅÅ skönt att ligga på mage nu när man har legat på rygg i över 1 månad. Men det går nog inte länge till tror jag eftersom jag börjar bli tjockis nu på riktigt! Ingen liten babykula här mer : )
Vi ska börja med föräldragrupp snart också, eller på Måndag rättare sagt. Först ska vi till barnmorskan och prata, ta lite prover och lyssna på bäbben <3 och efter det blir det föräldragrupp, det kommer bli roligt och trevligt, så man ser lite mer folk som ska ha ungefär vid samma tillfälle som mej eller oss : )




Nu blir det off to tvättrummet : )

tjockis,



Här sitter jag med min lilla tjockis mage : ) Jag och Henrik har legat framför tvn hela kvällen men det finns ABSOLUT inget att kolla på. Varför visas inget bra på helger?? Verkligen ingenting går att kolla på.. Fattar verkligen inte det.. När det väl är helg så går det massa skit eller repriser liksom, och alla repriser har man ju sett i veckan redan.. ÅÅÅHH, pissa på tvn.



Vi har hämtat våran bäbbevagn idag också, så nu är vi ägare till en sådan : ) Det ska bli kul och se hur det kommer att gå och få ihop den osv. Var både ligg- och sittdel så det blir lite att mokla med. Men den står nere i förrådet så jag får väl ner och testa några gånger, men Henrik vet iaf hur man får ihop den nu så vi får in den i bilen : )

Idag har jag vart borta hos Lina & Danne, så kom Alva & storebror Reine och hälsade på och fick sej lite fika. Var länge sen jag träffade Alva och hon har blivit så stor nu så.. Tiden går fort, hon fyller ju redan 5 till sommaren : )
Snart är det Julafton också : ) Jag vet redan var jag önskar mej. Ett Supernintendo, svarta över drag till mina soffor Ektorp 3+2 sits osv, det var bara lite saker utav det jag vill ha !
Nee, nu ska jag väcka Henrik som har somnat i soffan ^^




Byee

kyrkråtta,





Godkväll på er!
Jag har absolut inget att göra så det fick bli ett till inlägg för ikväll : )
Men vet absolut inte vad jag ska skriva om. Idol kankse?
Mm, jag är ju som sagt inget Idol fan, även om Milla har tvingat mej att kollat på det dom senaste åren : ) Men ändå tycker jag att det är ett väldigt tråkigt, skit program. Det var bättre förr när det var dom andra som satt i juryn, så redan för ett par år sen tyckte jag att det blev sämre än sämst då dom bytte. Men inte nog med det så är alla super duper kassa i år. Till och med Tove som jag tyckte var nåt sådär bra söööööög balle idag. Det är ju denna Erik då som är okej, men dom andra?! Myy gooood...
Men det är nog mycket för jag har haft en ganska dålig eftermiddag också.. Men men, Idol ska sluta få mej som tittare härdan efter. Eller om den där Rahbi (eller vad han heter ) åker ut så kankse man kan ta en snabb titt.

Jaaa, jag tog mej ett bad förut och det var himla skönt. Brukar ha väldigt varmt vatten men idag tog jag lite kallare och det var mycket bättre. Då gick det ju att ligga där mer än 5 minuter iaf. Mycket skum och tända ljus, då mår jag gööt!
Imorgon händer inte mycket heller. Jag har faktikst inget planerat. Någon som har något förslag ? Plus att jag inte har några pengar heller och bilen kan jag inte köra med : S Måste ringa pappsen imorgon och fråga om jag kan låna lite tills jag får mina stämplingspengar som säkert kommer att ta evighet att få..
Alla andra fick pengar idag och jag vet inte när jag kommer få igen. Jag känner mej som världens fattiglapp..




Men jag kankse ska ta hit Limpan så hon kan hjälpa mej att städa? Henrik jobbar ju imorgon så han kan jag ju räkna bort.
Men det är ju så jävla tråkigt att städa. Jobbigt att det är något som måste bli gjort bara.
Men hoppas Lina kommer på något annat vi kan göra ist så vi slipper städa : )




Nu får jag kolla lite tv och sen somna i soffan!

yummii
















Här får ni lite ögongodis så här på Fredagskvällen : )




helg,




Ja då var det återigen Fredag : ) Alltid Måndag eller Fredag tycker jag, veckorna går så himla fort.
Jag har precis fått i mej lite mat i magen så nu är jag proppmätt. Gjorde mej kött, sås och ris. Blev super gott i gott gott ! Men SÅKLART är jag jätte sugen på godis nu, jag har kexcholklad här hemma men är liksom sugen på nåt annat än det ( typiskt när man har nåt hemma )
Men det får kankse bli en promenad ner till stan och köpa det om inte annat. Är ju ändå inget bra på tv nu. Idol suger så det är inte ens kul att kolla på mer.








Nu får jag diska efter mej.

fuck,


Igår var jag och Hajir och tog denna vaccinsprutan mot svininfluensan.. Och det ångrar jag nu, eftersom jag har fått mycket biverkningar. Jag har så fruktansvärt ont i armen, jag kan inte lyfta den, inte sova på vänster sida, inte röra armen, och har känningar ända ut i fingrarna.. Plus att jag fick migrän inatt (eftersom jag inte kunde sova någonting så låg jag vaken och kolla på tv när jag märkte det) , så jag har en srängande huvudvärk som inte ger sej även om jag har tryckt i mej alvedon. Jag har även lite feber, nästäppa samtidigt som nästan bara rinner och jag känner mej allmänt jätte sjuk/förkyld... Jag trodde inte att man skulle känna så här efter man tog den. Men men, hoppas det går över. Det stog att det går bort efter 1-2 dagar.

Gårdagen spenderade jag med Hajir, vi var ute på Profab och kollade lite, plus att vi käka mat där och det smaka väldig bra! Efter det åkte vi en tur till Mio, var år sen jag var där.. Visst, det fanns mycket fint men väldigt dyrt. Efter det drog vi och kollade deras nya lägenhet en sväng och satt och hade picknick i en garderob : )
Sen var det meningen att vi skulle gå till stan och handla lite men det regna ju så vi blev hemma ist. Då tog vi fram chips och gjorde tee : ) Det var mycket bättre det!




Jag vill ha min lilla bäbbe nu : ) Jag längtar jätte mycket efter att den lilla ska komma! Nästan så man hoppas att den blir för tidigt född ^^ Nerrå, så illa är det inte, men det hade vart så mysigt med en liten krabat nu !
Men den som väntar på något gott..









GRAVIDITETSVECKA 22
De flesta förstföderskor känner nu fosterrörelser och graviditeten blir mer verklig.
Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte!
De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din man hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig!
Eventuellt kan det komma ut mjölk ur brösten.
Montgomerys körtlar som sitter på vårtgårdarna, växer och producerar ett ämne som ska skydda bröstvårtorna.

BARN
I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.
Skelettet syns på röntgen.
Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken.
Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden (illustreras inte i bilderna). Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.


PAPPA ELLER PARTNER
Det syns nu ordentligt att ni väntar barn. Ibland kommer det kommentarer som "Oj vilken stor mage"
Hjälp till att hitta en bra kroppshållning åt den blivande mamman!
  • Låt henne ställa sig med fötterna axelbrett isär och armarna utmed sidan. Vikten ska vara jämnt fördelad mellan fötterna.
  • Låt henne sträcka på ryggen,
  • dra ihop skulderbladen,
  • spänna magmusklerna,
  • och skjuta fram bäckenet en aning.





TISDAG,



Jag har nästan precis kommit innanför dörren nu, jag körde Werra till Säffle för hon skulle göra teorin. SÅ idag var jag uppe med tuppen : )
Jag ska snart bege mej ner till BVC för att få vaccin mot svininfluensan. Undra om man får den genom en spruta? Men jag antar att det är så. Tur att jag inte har sprutskräck iaf då : )


Nu är jag i vecka 22 och det går sakta men säkert framåt i graviditeten ! Magen växer och växer, nu tycker jag att den börjar bli stor iaf. En stor kagge så att säga : )
Jag känner hur rör sej i mejjätte väl, och ett par hårda sparkar får den lilla allt in på mej. Men det är mysigt det!
Annars är allt som vanligt, jag mår relativt bra och börjar bli mycket piggare : )
Om en halv timme ska jag iväg, så jag ska nog försöka få i mej lite och äta innan.
Byee

Lördag och marknad,



Lördag och marknad här i Åmål idag : ) Hörde att det skulle vara ganska kallt ute men det ser inte så kallt ut eftersom solen strålar, men det blåser lite iof. Men det får bli vinterjackan på, och tjocka strumpor i skorna så ska man nog inte behöva klaga. Förhoppningsvist!
Jag har duschat, käkat och gjort mej klar. Så nu väntar jag bara på att Lina ska bli klar så vi kan dra ner till stan. Hon skulle komma och hämta mej : ) Gööt, så man slipper gå hela vägen ner till stan i det iskalla vädret.
Millisen ska också med självklart, och Monkan och Emma kankse skulle komma hit med. Skulle vara trevligt med en fika : )




Vi hörs sen !

FREDAG!


Äntligen Fredag : ) Haha, säger jag som är ledig hela veckorna!
Jag har iaf vart nere hos Lina hela dagen och hjälpt henne lite, så har nästan nyss kommit hem nu..
Idag vet jag inte vad som händer, men blir nog välsigt lugnt för oss skulle jag tro. Blir nog bara ner till Ica och handla lite gott i gott gott så vi kan smaska på ikväll och sedan en film säkert !
Det är Fredag det : )


Och i morgon är det ju marknad. Härligt att veta att man ska göra någonting iaf, annars blir man ju bara sittandes här hemma i soffan och gör absolut ingenting : )








Jag fick in alla kläder i garderoben igår också, så nu ser det ut som vi har en väldigt mycket större lägenhet när allt det är borta. Nu är det bara resten som ska städas, men det tar vi en annan dag det : )
Jag har lite saker som måste ner i förrådet också, det kanske jag skulle ta tag i nu? Så det blir gjort...

bra där,



Jag har äntligen börjat få bort lite tvätt : ) Det har legat i högvis med tvätt i flera veckor och idag äntligen har jag iaf börjat att få in lite i garderoben. Och ALLT SKA bort innan jag kryper ner i min säng.
Fredag i morgon : ) Whhihihiooo, då ska jag hjälpa Lina hela dagen och på kvällen blir det nog bara mys framför tvn skulle jag tro, så vi kan somna gott i soffan till en film eller dylikt!
På Lördag är det marknad här i Åmål.
Självklart får man ut och spatsera lite på stan när den är här i the big city, självklart kommer man inte köpa någonting och tycka det är jätte tråkigt som alla år, och självklart kommer det vara pisskallt så man håller på att dö av kyla och självklart ska man behöva träffa massa folk och vara onödigt trevlig : ) Hahah, så illa är det inte men..



På söndag ska jag och Henrik vara chaffisar åt hans lillebror David som ska på innebandy match någonstans vid Göteborgshållet. Så det kommer nog bli en rolig tripp skulle jag tro : )



Back to the clothes...

ny design,



Det fick bli en ny design här på bloggen : ) Jag kan ju ABSOLUT INGET om stil- och kodmallar och sån skit. Så jag kom in på en sida som hade gratis mallar som man bara kopierade och klistra in. Enkelt ska det vara! I like!





Vad tycker ni?!

se där ja,




Det finns allt några kära läsare som är inne på min blogg var dag och kollar om jag har orkat uppdatera något : ) Sorry, för så himla dålig update hörrni!!  ( Jag hoppas nästan på att datorn går sönder så jag kan skylla på det snart )
Det är konstigt att jag inte orkar sitta vid datorn något mer, eftersom jag ÄLSKAR att sitta här annars och bara kika runt och klicka mej in på sidor osv..
Idag har jag vart nere och hjälp Lina på Kalrberg, det har varit någon föreläsning i ett par dagar så det har vart 100 personer som ska ha smörgås och kaffe, kaffe och kaka på förmiddag och eftermiddagen. Och såklart hjälper jag min lilla lilla lillasyster : ) Så nu har jag precis käkat köttfärssås och makaroner. Mumms, blev så dålig frukost så det kändes som jag skulle svimma när jag kom hem : ( Jag längtar verkligen tills bäbben är ute ur mej så jag slipper detta jävla mas med att äta hela tiden. Det är ju inte så att jag är hungrig, men kroppen vet ju när den behöver mat och då blir jag helt svimfärdig och väldigt illamående så det är ju bara att få i sej något. I vanliga fall känner man ju inte av att man behöver mat lika ofta, så man behöver inte äta så här ofta som jag gör nu. Då kunde jag ju gå nästan en hel dag utan mat. Men det funkar verkligen inte mera.

Btw, så är jag inne i vecka 21 nu : ) Så nu är det bara att räkna neråt! Det känns skönt att jag har kommit över halva tiden nu. Bäbbe magen börjar komma på riktigt nu med!! Jag känner hur den rör sej jätte mycket inne i mej nu, och jag har även kännt på utsidan. Men det är dock inte så ofta och inte så hårda sparkar liksom. Eftersom jag känner när den rör sej kan jag ibland känna lite lite på utsidan : ) Det är himla gulligt!!! Min lilla ängel som ligger där inne. Den rör på sej jätte mycket, hela tiden och sparkar mej neråt i kissblåsan så det där med toabesök har ökat väldigt. Iaf på kvällar, Henrik blir snart galen på mej. Jag går nog 1 gång i timmen om inte mer.



Där har ni min mage : ) Nu börjar den allt bli STOR!!! Mamma tror jag kommer bli en jätte ballong innan jag ska trycka ut den lilla!
Men eftersom jag är så liten och "nätt" (som barnmorskan säger) så kommer jag nog bli stor. Desto mindre och smalare man är, desto mer kilo ska man ju gå upp. Jag väger 50 kg nu och jag brukar normalt väga mellan 42-44 så ca 6,7 kg har jag gått upp. Mer blir det : )
Vem kan stoppa mej när jag bara rullar fram. tralla lala lalla lala la la.




Idag händer inte mycket. Jag måste ner och handla lite, och försöka kopiera lite papper men det får jag nog åka pp till mamma i eftermiddag och göra. Måste skicka in lite papper till A-kassan..

Yeppp!

FREDAG, ja tack!



Nu är det Fredag IGEN! Det är alltid lika skönt med Fredagar, mest för jag och Henrik kan ligga i soffan och äta chips,godis och vara uppe hur länge som helst utan att veta att man ska upp i morgon. Jag somnar dock i soffan varje Fredag så Henrik får väcka mej när klockan blir för mycket eller så vaknar jag utav att vi båda har somnat : ) Men det är underbart !







Nu har jag även gått mer än halva graviditeten : ) Det känns jävligt bra, och det kommer nog gå snabbt nu framöver tror jag. Nu är det ju snart November och sen December som går jätte fort och sedan är vi inne i det nya året.
Vi var hos barnmorskan i Måndags, blev lite prat bara och sedan fick vi lyssna på den lilla igen : ) Haha, den rör sej väldigt mycket inne i mej. När vi var på Ultraljudet rörde den sej hela tiden och nu i Måndags fick hos "jaga" den i magen för den simma iväg : ) Såååå sött!
Det ska bli så himla kul att få en liten bäbbe. Trodde det skulle vara ganska jobbigt att vara nykter hela denna tiden eftersom jag festade väldigt mycket före den "kom till" men det har inte varit svårt alls faktiskt. Beror nog mycket på att mina närmaste vänner inte heller har festat så mycket som vi brukade. Men jag skulle inte vilja byta ut allt detta mot festande, allt är jätte bra mellan mej och Henrik och jag mår bra också!








Imorgon skaj ag och Henrik till Gustavsfors, eller först till Billingen och kolla på innebandy : ) Det ska bli roligt, dom är så duktiga! Efter det blir det nog raka vägen till Gfors och äta mat. Jag har längtat efter det hela veckan, det är så himla mycket godare att äta hos någon annan. ( Oftast )
Tror vi skulle spendera natten där också, så vi ska köpa med massa chips och godis så vi kan mysa med David och Fredrik : ) Dom blir alltid så glada när vi kommer och har med massa godsaker : )












Se där ja, jag fick till ett inlägg idag igen : )
Nu ska jag äta frukost, och sedan försöka städa lite här!

jobb?



Nu är det Torsdag igen : ) Veckorna går så himla fort, även om man är arbetslös och har absolut inget att göra på dagarna..
Jag orkar knappt sitta vid datorn längre.. Eller blir att jag kankse sätter på den och kollar facebook, sen slänger jag mej hellre i soffan och ligger där! Eller så är jag nere hos Lina och hjälper henne.
Men som sagt är det Torsdag idag, men känns som Fredag tycker jag.
Jag har vart nere på arbetsförmedlingen och fick några jobb som jag skulle söka och det är redan gjort. Men inget här i Åmål så det blir nog inte att jag får något utav dom.. : / Pust, vad det är tråkigt att söka jobb.




Jaja, till helgen blir det lugna puckar för oss. Imorgon blir det nog bara mys framför tvn med massa godsaker och onyttigheter : ) Och Lördag ska vi åka till Billinge (tror jag) och kolla när Henkes småbröder spelar innebandy och sedan åka med till Gustavsfors och troligtvist sova över där. Mumms, vi skulle få tacos tror jag Henke sa, då blir det god mat och massa mys hela helgen!

Yes, här fick ni lite uppdatering av mig.
 och yes, jag vet att jag är kass på detta med bloggen.

vecka 20,


Graviditetsvecka 20.

Förstföderskor börjar ofta känna barnets rörelser någon gång mellan vecka 20-24.

Du har nu gått halva tiden av dina 40 veckor.
Om du tidigare har fött barn känner du nog fosterrörelser - det kan du ha gjort i en eller två veckor.
Livmodern når i höjd till naveln. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Om du väntar tvillingar når livmodern oftast redan nu nästan till mitt emellan navel och nedersta revbenet. Som blivande tvillingmamma bör du försöka ta det extra lugnt nu sista halvan av graviditeten. Vad som är bäst för just dig kan du diskutera med din barnmorska på din mödravårdsmottagning.
Många gravida kvinnor använder alternativa läkemedel mot olika åkommor, eller för att kunna slappna av, till exempel örtmedicin. Vanligtvis är det ofarligt, men diskutera med din barnmorska innan du börjar ta det.

Barn.
I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.
Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.
Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.



Pappa eller partnet.
Nu kan du kanske se barnets rörelser under huden på magen. Är det en pojke eller flicka? I folkmun säger man att om den blivande mamman är sugen på något sött så väntar ni en pojke är hon däremot sugen på något surt så är det en flicka.

.


Söndag kväll och jag har legat i soffan nästan hela dagen : ) Underbart!
Blev lång sov morgon och efter det låg vi i soffan länge tills Henrik skulle iväg en sväng och när han kom hem åkte vi till stan och handlade lite, åkte hem och lagade mat för att sedan lägga oss i soffan igen : )
Har precis kollat på Ensam Mamma, och nu blir det nog filmen som är på 3an.

Imorgon ska jag och Henrik till barnmorskan igen : ) Känns som det var en evighetssen vi var där, eller 8 veckor iaf : ) Men ska bli roligt att komma dit!
Annars händer inte mycket. Jag ska tvätta hela förmiddagen, nu har vi ganska mycket tvätt så jag får upp tidigt för att tvätta allt och så det hinner bli torrt så vi slipper hänga det här uppe i lägenheten.





Jag och Millisen tog oss en tur till Karlsyad igår med Linas bil när regnet öste ner : ) Det var en rolig tripp och upplevelse.. Fick lite saker på Ikea och på Hm.
Annars är det inget roligt som har hänt : )

RSS 2.0