Godkväll : )


Någon mer än jag som inte följer Idol? Jag började faktikst denna säsongen med att följa det, eller kollade när dom hade alla auditions eller vad det heter. Men sen blir det att det rinner ut i sanden bara, Jag orkar inte hålla koll varenda dag att sätta på tvn kl 8, oftast är jag knappast hemma vid den tiden..
Det blir bättre när det bara är några kvar så man kan ha en favvo då, så man slipper se den åka ut nu typ ungefär.
På tal om Idol....




Nu har jag precis gjort i ordning våran toalett, nu är den verkligen BLÅ! Allt är blått, duschdraperiet, handukar och mattan. Men det blev faktikst ganska bra, bättre än förut när jag hade rött, vitt, beight och en sån där Ikea matta som ser ut som en fisk : )
Nu är det bara städningen kvar av resten av lägenheten som väntar. Undra vilken dag vi ska få ork till det.. ?
Jaja, nu skak vi hoppa i duschen. Jag kankse kan ta mej ett bad till? : )

Natti!

Onsdag mitt i veckan,



Nu ska jag alldeles starx ta mej ett bad tror jag : ) Orkade inte duscha igår för det blev så sent innan vi kom i säng.. Men det är ju så skönt att lägga sej i badet. Men först måste jag äta frukost.. Som idag blir bröd som Henriks mamma har bakat till oss! Så fruktansvärt gott : )
Efter badet så ska jag ner till Lina och hjälpa henne, för mamma skulle gå lite tidigare. Och efter det ska vi kankse ta oss en tripp till Lång-Ed, hahah, och hälsa på Linn. Det var inte igår vi träffa henne. Nu har hon och en kille flyttat ihop i en lägenhet i Lång-Ed. Så hon ville att vi skulle komma dit : )Men jag får se vad Linan säger, om hon har lust med det eller inte.



Nu får det allt bli frulle!

här igen,


Jag, Henken, Limpan och Danne-boyen drog på bio här i Åmål idag, flickan som lekte med elden, och den var faktikst bra. Men jag tycker allt att den första var bättre. Men inget att klaga på. Trevligt att vi hittade på något att göra ist för att bara sitta hemma och uggla.






Som sagt är jag i vecka 19 nu i min graviditet och dom flesta har säkert sett bilder från Fejjan ( även kallat facebook ) på min mage, men såklart dom bilderna kommer här i bloggen också. Nu när jag äntligen har något att skriva och lägga in bilder om så får dom komma överallt!
Det är konstigt, för jag ser mycket tjockare ut på bilden än var jag är tycker jag ? Eller så blir man lite blind nu när man ser magen hela tiden och inte riktigt märker att den växer så fort..
Kommer nog bara bli större och större ganska fort nu känns det som.
Jag känner ju den lilla bäbben när den rör sej där inne, men bara invändigt, eller alltså jag känner det inne i mej, det känns inget utanpå att den tex sparkar osv. Men det kommer nog snart det med, brukar ju komma i vecka 20 ungefär !





Jag VET att det är stökigt, men vi håller på att städa. Vi har iaf fått ner dom 2 extra sängarna som vi hade här i vardagsrummet, ÄNTLIGEN! Nu är det bara till att moppa golv och all tvätt ska dit den hör hemma. Men det tar vi en annan dag när vi har lust för att städa..
Henrik har även köpt sej en ny bil som vi kan ha när vi får bäbben, en helt vanlig bil denna gången som rullar framåt och det får plats kärra, barnstol and so on.. : ) Goooood Hunny! Här en bild på den som Henke tjata till sej att jag skulle lägga ut!



Så ser den pärlan ut. Volvo ska det tydligen vara : ) Villa och hund som saknas. Men vi har ju iof katt!




Nu ska jag hoppa i sängen och försöka få med mej Henrik som sitter och spelar tvspel : )
Godnatt!

vecka 19,


GRAVIDITETSVECKA 19
På grund av de högre östrogenhalterna kan du som har ljus hy få mörka hudfläckar i ansiktet. Om du solar kan fläckarna bli än mörkare. Hos mörkhyade blir fläckarna ljusa. Detta fenomen kalls för kloasma.
Livmodern når nästan upp till naveln.
Som gravid kan du känna dig förföljd av en massa regler och att du lever under en präktighetspress. Det viktigaste är att du tar hand om dig under graviditeten och planera resten av graviditeten så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.
Det kan hända att du drabbas av smärtor eller en dov värk ner mot ljumskarna. Det gör ont då du går och står och försvinner om du lägger dig ner.  Du har ont i ligamentis teres uteri. När livmodern växer och blir större tänjs de ut och kan göra ont. Vad du kan göra för att underlätta smärtan är att sätta dig en stund och lägga upp benen.


BARN


I vecka 19 är kroppslängden omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 280 g.
Barnets hud är ömtålig och täcks därför nu av fosterfett, vernix caseosa - det täcker hela huden, även över ögon och öron. Fosterfettet bildas från hudens talgkörtlar, är vitt till ljusgrått och mycket segt, salvliknande.
Sugande rörelser och sväljningsrörelser förekommer från tolfte graviditetsveckan och framåt. Barnet sväljer fostervatten, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Barnets förmåga att kissa är också viktig för balansen av fostervattenmängden.


PAPPA ELLER PARTNER
Både ditt barn och den blivande mamman växer. Under hela graviditeten kan du på olika sätt ge uppmuntran och kanske små presenter. Massageolja med tillhörande massage ifrån dina händer. Kanske badolja till ett varmt, härligt avslappnande bad. Fotkräm till trötta fötter.



Info tagit här.

always


Vakna, äta, äta, äta, sova, vakna , äta, äta, äta, sova, vakna, äta, äta, fika, äta, sova, vakna, somna om igen, vakna, äta, fika, äta, äta sova and so on.

Så ser mina dagar i stort sett ut : )
Kan någon fixa mej ett jobb?









Jag kankse ska sätta på mej kläder och äta lite innan jag ska hämta Alva : )

Torsdag,



Sådär, nu har jag inte uppdaterat på ett tag igen och Camilla blir argare och argare : ) Tur att hon är så himla bra på att uppdater då!   ...inte!
Men jag har absolut ingen ork att ta mej tid att sitta och skriva här.

I Tisdags var vi iaf på Ultraljud på Näl och det var rikigt mysigt! Hade dock en sur fitta till barnmorska, som verkade ha vaknat på fel sida sängen den morgonen..
Men vi fick ju iaf se den lilla bäbben i min mage och det var underbart att se! Han/hon sparka och rörde sej pr4ecis hela tiden när vi var där så vi kommer nog få en liten tuffing som ska sparka hela tiden! Men det var kul att se den röra på sej än att den bara hade legat still där. Lille plutten!



Här ser man ryggragen jätte väl, även huvud en arm och kroppen!




Huvud, kroppen, en arm och båda benen : )



Här är en bild överifrån så man ser huvudet, 2 armar ( dock inte här för blixten är på ) och 2 små ben!




Så himla roligt att man har fått sett den lilla och allt såg bra ut. Nu har vi både fått lyssnat och sett bäbben : )
Magen har blivit större nu också, nu blir den mer spänd liksom. Annars tycker jag bara att jag har varit lite svullen, men nu kommer verkligen bäbbemagen!!
Barnmorskan räknade ut den kommer 1 mars. Är det skottår i år? För med våran tur kommer den nog den dagen isf : )





Annars händer inte mycket, eller jag mår inte så dåligt mer. Min brors flickvän sa att hon mådde skit dåligt utan "Mitt val kvinna" så jag slutade med dom och mår mycket bättre. Så det kankse var dom.. ? Vi ska till barnmorskan om ca 1 och en halv vecka så då ska jag höra med henne. Tror det var viktigast att ta dom i början för folsyran, så man kankse inte behöver ta dom mer. Och absolut inte om det är dom som gör att jag mådde så dåligt.
Idag ska jag passa Alva, jag ska hämta henne vid 2 tiden på dagis troligtvist och ha henne till 6. Det ska bli roligt! Då ska vi hitta på bus : )




Vecka 18,


Graviditetsvecka 18:

Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som före graviditeten och det kan hända att sexlusten ökar.
Livmodern når drygt till mitt emellan blygdbenet och naveln. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår.
Nu syns nog i de flesta fall den putande magen. När graviditeten är känd kan det hända att människor i din närhet vill känna på magen.
Under både graviditeten och förlossningen har du nytta av att ha starka muskler ibäckenbotten och magen. Exempel på bra träning är simning. promenader, vattengympa och kanske yoga. Det senare underlättar avslappningen och ökar kroppsmedvetenheten.
Många förstagångsföräldrar passar på att resa under graviditeten. Om du är frisk finns det inget som hindrar dig från att resa.
Kanske får ni vid det rutinmässiga ultraljudet besked om att det är tvillingar - det kan vara omvälvande. De flesta blivande föräldrar förutsätter att de väntar ett barn. De flesta ser dock positivt på saken när man väl smält beskedet och tänkt sig in i situationen.

Visste du att:
I Sverige föds åtta till nio tvillingar per 1 000 förlossningar av mammor som blivit gravida utan hormonbehandling eller provrörsbefruktning (IVF).
Så många som en fjärdedel av alla provrörsbefruktningar leder till tvillinggraviditet och tvillingförlossning.

Barn:
I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.
Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.
Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare.



Pappa eller partner:
Det är nu du har tid för praktiska göromål som att inreda och säkra hemmet för barn. Hemmet är den plats där flest barn råkar ut för olyckor.
Om du inte redan varit på ultraljud har du säkert fått en kallelse. I Sverige är det för det mesta specialutbildade barnmorskor som utför rutinultraljudsundersökningarna under graviditeten. Med hjälp av ultraljud kan man fastställa tiden för förlossningen.

20/9-09





Idag är det Söndag, hela helgen har bara runnit förbi som vanligt. Igår jobbade jag i stort sett hela dagen, eller hjälpte Linan : ) Först ute på travet där det var hund utställning eller något i den stilen. Så jag, mamma och Lina var där och hade lite mat och godis. Men det var ingen höjdare i år. Efter det fick jag åka hem en timme, käka lite och göra sej i ordning för nästa tillställning som var nere på Karlberg. Åmåls Dööörty Dancing som anordnades av Sofia Westlund. Det var helt okej, stog och sålde kaffe, godis och dricka.. Blev dock lite senare än planerat.. Men det var helt okej.
Efter det var klockan ungefär 22 och då åkte jag hem till Henrik som låg i soffan och väntade på mej : ) Så blev det mys, ett bad och mer mys <3


Jag vill åka till Årjäng och gå på marknaden, ja gska försöka få med mej Lina men hon ligger och sover än, plus att hon är säkert väldigt bakfull. Henrik får jag nog aldrig med mej.. Men om vi kankse stoppar hos hans föräldrar osv kankse han följer med.. Men chansen är nog inte så stor : )

Nu måste jag äta lite frukost.


Byee




FREDAG!





Äntligen Fredag tyckernog dom flesta : ) Även jag, fast jag är arbetslös och bara går hemma. Men det betyder att jag får en hel helg med Henrik ist och att han är hemma hos mej! Vi behöver inte tänka på att ställa klockan eller att " Fan nu måste vi lägga oss " Och bara massa mys och god mat!

Jag har inte svininfluensan!! Det var tydligen ingen här i Åmål som hade det, inte av dom som hade vart och testat sej på Ekbacken iaf. Visst, dom kankse bara säger så för att man ska bli lugn eller så är det så. Man kan ju hoppas att det är sant.
Nu har jag läst lite på internet om det och det står verkligen olika överallt!






Hur påverkas man som gravid om man smittas av Svininfluensa?
Gravida har inte större risk att insjukna i influensa än andra, men har, om de drabbas under senare delen av graviditeten, större risk att få komplikationer från luftvägarna. Fostret skadas inte av influensavirus, men kan påverkas om mamman får mycket hög feber.
Bröstmjölken från en influensasjuk mamma innehåller inte influensavirus, därför kan en mamma fortsätta ge sitt spädbarn bröstmjölk.

Detta från Growingpeople.





Och på andra ställen har jag läst att det är jätte farligt om man är gravid, att barnet dör osv.. Men sköterskan som jag pratade med igår sa det att det har ju blivit väldigt mycket större än vad det är. Det är ju bara en vanlig influensa ( förkylning ) Så jag tror inte det är farligt över huvud taget.. Allt blir ju så förbannat förstorat när det blir nåt sånt här..
Nu ska jag åter lägga mej i soffan. Idag mår jag inte bra : ( Känns som jag ska spy när som helst, men det kommer liksom inte.. Åååh.. Men bra att jag får ha kvar mina 2 smörgåsar i mej för en gångs skull utan att jag ska spy upp dom : )





bad,





Jag har precis legat i badet 1 timme : ) Åååååh, så skönt och gott det var. Eftersom jag har mått lite dåligt idag så var det väldigt avslappnande i kroppen att lägga sej där. Nu är jag helt torr i hela ansiktet dock, men ska snart gå och smörja in mitt fejs!



Riktigt så här mysigt hade inte jag, för jag hittade ingen tändare eller tändstickor så jag fick ha taklampan tänd : ) Men skumm hade jag iaf!

Nu ska jag sätta mej i soffan och kolla på Idol.. Jag är inte Idol typen direkt faktikst, jag tycker att det är skit tråkigt och skit dåligt rent ut sagt. Men det har jag alltid tyckt, jag har aldrig följt det ( förutom när jag har vart hos Milla på Fredagar och hon tvingade mej kolla på det )
Men hoppas det bjuder på något roligt iaf!




Torsdag : )





Jag är uppe med tuppen som vanligt. Det går verkligen inte att sova för mej på morgonen mer.. Så det är ju lika bra att palla sej upp och sätta sej vid datorn eller tvn ist!
Jag har precis vart iväg och spytt : ( Jag gjorde mej frukost ( toast ) och drack äppeljouice och efter ett tag kände jag hur magen bara vände sej och allt kom upp. Jag hinner inte ens till toa nu mer så jag spyr i mina händer : / Urschhh ja vet.. Det är jävlaigt jobbigt för jag märker inte av att " oj, nu mår jag dåligt så kankse bra att dra sej till toasittsen" Utan det bara kommer upp...
Men jag ska till läkaren idag eller i morgon, ringde och dom skulle inte ringa upp mej förens vid 15,30 tiden i eftermiddag. Så det blir säkert i morgon.. Jag är rädd att jag har svininfluensan och det är väl inte så bra om man är gravid..? Jag blev ju förkyld för 2 veckor sedan i morgon, och det har fortfarande inte gått över helt.. Lika bra att kolla sej iaf.

 





Dåligt väder är det idag med : ( Tråkigt...

Godmorgon : )





Idag är det redan Onsdag och halva veckan har inprincip svävat förbi oss. Jag har allt vart vaken ett tag, vaknar tidigt nu och kan verkligen inte somna om.. Och jag som gärna sover alldeles för länge !
Jag har iaf fått i mej lite frukost, en pytte smörgås, lite yogerth och vatten + alla tabletter.. Det börjar bli fruktansvärt svårt att få mej i frukost och mat över huvud taget. Jag har haft en väldig bra apetit under graviditeten och käkat mer än vanligt, men nu känns det bara jobbigt att äta och blir väldigt illamående direkt jag ska äta.
Idag har jag även ont i hela kroppen efter min och Linas spontan springtur som vi fick för oss att göra igår. Men det är ganska skönt på ett sätt att ha träningsverk, då känns det som man har gjort något. Men det behövde ju inte sätta sej i hela kroppen : )


Nu ska jag allt slänga mej i soffan och kolla om det går någon bra film eller nåt bra program.

Ha en bra Onsdag!

pust,



Jag skicka sms till Lina förut.
"Ska vi hitta på nåt kul?"
L- "Ja, men vad?"
M- "Jag vet inte  : ( "
L-"Jag vill ut och springa!"
M- "Då gör vi det"



Mmm, så började självmordskvällen och nu sitter jag här och håller verkligen på att avlida. Jag har ont i bröstet, huvudet, lägre delen av ryggen, i magen och precis där i början av benen ( typ bäcken eller vad det heter kankse? ) och alla delar i benen.... Ursch, detta var inte bra för mej känner jag. Jag kommer inte kunna gå i morgon. Plus att jag har gått upp och ner 18740000 gånger i trappen idag.. Mammmma, kom och ta hand om mej!!
Men nästa springrunda får nog vänta tills den lilla har kommit ut!

Jag tror även att jag har känt den lilla krabaten sparka : ) Jag har kännt nu ett par dagar en konstig "fjärillar i magen"- känsla, och har inte förståt vad det är, för det känns ganska bra och jag blev väldigt glad och lycklig när den känslan i magen kom, och idag läste jag att det kan börjas med att kännas som "fjärillar i magen"-känsla när den börjar sparkas!!! Weeeei, hur gulligt är inte detta?!
Idag är det 1 vecka kvar tills Ultraljudet : ) Så om en vecka kl 11 ska vi vara nere på Näl och kolla den lilla! Det kommer bli så underbart, helt fantastiskt!! Allt kommer ju kännas så mycket verkligare när man ser henne/honom och får massa kort!






Där fick ni lite gamla bilder, Lina blir säkert skit sur för jag läggde upp den bilden : )
Nu ska jag äta glass, slänga mej i soffan och kolla på det som är kvar av Idol!

15/9-09


Jag håller på att städa nu, eller städa och städa, plocka ner saker till förrådet.. Så nu är det bara 2 sängar som jag inte riktigt vet vart jag ska göra av med dom så länge. Men vi får nog flytta om i förrådet och försöka få in sängarna där med. Eller kankse åka till tippen med hälften av alla saker där nere så det blir plats? Det kommer nog inte bli nån tippen före helgen iaf..
Jag är helt slut efter att ha gått i trapporna alla dessa gånger, vi bor ju högst upp och förrådet är allra längst ner. Alltså 6 trappor ner och jag har burit massa saker nu säker 10-15 gånger.. Det är hur jobbigt som helst..

Nu måste jag snart ha mat, men vad? Finns inget här hemma, så jag får nog bege mej ner till Ica. Helst av allt skulle jag vilja åka hem till Mamma och äta : ) Men hon är nog nere hos Lina och hjälper henne.
Jag har faktikst vart uppe sen 9 idag!! Jag kunde inte somna om efter jag var på toa så det var lika bra att palla sej upp. Och jag har faktikst fått lite gjort idag med, eller fått ner sakerna i förrådet då..







Hmm, vet inte vad jag är sugen på? Någon som vill bjuda mej på lunch? : )

hahah,

Dålig uppdatering? Verkligen. Men jag mår så illa och har vart förkyld så jag har inte orkat..
Men nu är jag iaf inne i vecka 17 imin graviditet och ni får lite info om det !




Graviditetsvecka 17:

Om du är omföderska kan det hända att du känner hur barnet rör sig för första gången.

I slutet av vecka 17 når livmodern till mitt emellan blygdbenet och naveln. Åtminstone människor som du umgås med dagligen ser nu att du är gravid.
Ultraljud?
Någon gång under vecka 16-18 har du säkert varit på ett rutinmässigt ultraljud. Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom 3 veckor före och 2 veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt.Du vet också om du har ett eller fler barn i magen - och man försöker också leta efter grövre missbildningar.

Barn:
I vecka 17 är kroppslängden omkring 16 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 170 g.
Barnet rynkar pannan och kan använda andra ansiktsmuskler. Öronen har flyttat från halsen till huvudet. Han eller hon kan öppna och sluta händerna och kan undersöka sig själv och sin begränsade miljö med handen.
Bröstkorgen rör sig i perioder som vid andningsrörelser. Om mamma röker en cigarett upphör andningsrörelserna för att efter en stund kraftigt öka i frekvens.



Pappa eller parter:
Ni går på det första ultraljudet. Den första bilden av barnet är fantastisk, att se barnet röra sig och hjärtat slå. För många pappor blir graviditeten mer verklig.
Många män går upp i vikt under graviditeten, ett resultat av allt småätande tillsammans med den illamående blivande mamman. En ny engelsk studie visar att blivande fäder i genomsnitt går upp 6,34 kilo under graviditeten, så glöm inte att motionera! Välj en aktivitet som ni kan göra tillsammans. Se till att ni båda har bekväma skor att motionera i, modeller som ger bra stöd åt fötter och fotleder.

Kopierat från growingpeople.










Måndag


Dålig uppdatering av mej. Men jag har inte haft någon ork till att blogga eller suttit vid datorn över huvud taget nu denna helgen.
Började med att jag skulle åka med Henrik till Falun i Fredags och jag kände hur jag började bli förkyld, så jag satt hela vägen upp och ner och snuvade, hostade och klaga. När jag vaknade på Lördagen mådde jag ännu sämre, spydde på morgonen och hade lite feber. Lika dant var det igår, men kände mej lite piggare.




GRAVIDITETSVECKA 16:

Vid det här laget kan det vara svårt att knäppa byxorna, så det är kanske dags att börja tänka på mammakläder.
I vecka 16 är livmodern stor som två knytnävar och når 4-5 cm över blygdbenet. För en barnmorska är den nu lätt att känna, är du smal kan du nu också själv känna toppen på den. Kläderna börjar spänna men med enkla knep kan du fortsätta att använda dina kläder under en tid. Sy till exempel i knappar med elastisk tråd, det ger extrautrymme för en tid, eller köp färdigt.
Det har nog aldrig funnits en bättre tid att vara gravid i än nu, det finns massor av läckra mammakläder. Tänk efter noga vid nyinköpen! Du ska kunna använda de nyinköpta kläderna efter förlossningen, då din kropp gradvis återgår till din normala storlek. Allra viktigast är att köpa en behå som ger stöd och har breda justerbara axelband, ett brett resårband under kuporna, justerbara knäppe och gärna gjord i bomull. Se till att du får rätt storlek.
I vecka 16 är barnet stort som ett päron, kroppslängden är omkring 14 cm (huvud/stjärt).
Ögonen har vandrat fram till ansiktets framsida men sitter fortfarande ganska långt ifrån varandra. Ögonlocken har mötts och helt vuxit samman och ögonen öppnas inte igen förrän i vecka 27. Barnmorskan kan höra barnets hjärtljud med hjälp av en doppler, ett slags ljudförstärkare.



Pappa:
Du får med stor sannolikhet höra "jag har inget att ta på mig". Kläderna börjar bli för trånga. Överraska den blivande mamman med att köpa något snyggt mammaplagg, det finns speciella butiker för mammakläder.









Det är allt för mej idag : ) Tror inte det blir mer uppdatering senare så!

FRRRRREDAG!



Idag är det Fredag och det betyder helg för dom flesta : ) Jippppii, va gööt!
Jag har faktikst jobbat idag, eller hjälpt Lina, så Lina fick sej en day off. Så hon och Josse-Posse tog sej en tripp till Charlestown. Mamma och jag stog för arbetet idag alltså ! Men det gick hur bra som helst. Idag rök vi inte ihop något. Eftersom både jag och Lina kan ryka ihop lätt med mamma när vi jobbar med henne : )

Henrik undrade om jag ville följa med han till Falun idag, han skulle dit och hämta något till bilen och självklart gör jag väl det. Om jag inte får något annat mycket roligare för mej, men tror inte det finns något att göra idag så det är väl lika bra att jag åker med.
Jag är spräng mätt nu, jag har tryckt i mej 2 köttfärspajer som jag fick med hem, mamma har gjort dom själv och dom är SÅÅÅ goda : )
Det första mamma sa till mej i morse var att hon hade blivit jätte förkyld inatt och efter det så fick jag skit ont i halsen så jag kommer nog också åka på en förkyldning nu känns det som : ( Buuhuh, orkar inte gå runt och vara förkyld. Finns ju absolut inget tråkigare och jag hatar att ha ont i halsen...
Henrik slutar ju alldeles strax så jag ska nog byta om till mjukis kläder och göra mej redo.




Tidigt,



Klockan är inte ens 9 och jag är uppe redan : ) Är inte så pigg, känner mej trött och sliten. Men kan bero på ett jag och Henrik kom i säng lite senare och jag har inte  behövt ställt klockan på ett tag.
Nu sitter jag och käkar nybakat bröd som Henrik fick med av sin mamma igår, och det är så himla gott! Han tog även med sej en frys som vi ska få låna av dom så hela frysen är fullt i bröd nu : ) Underbart!!


Nu ska jag göra mej klar iaf. Ska till Karlstad ( idag igen ) med Milla och Hajir. Blir en tripp till Ikea, jag ska även till skopunkten och kolla om jag kan hitta mej några skor !
Men jag ska försöka ha kameran i handen och få någon bild : )


Ha en jätte bra dag !

Halva veckan,


Onsdag är det idag redan : ) Jag har precis kommit upp ur sängen. Jag vaknade av att det knacka på dörren, me njag kunde inte öppna när jag halv sov.. Men det är så jobbigt när det blir så, jag vill ju veta vem det var som stog där utanför dörren. Men vem kommer och knackar på så här tidigt? Eller detta var för ca en halv timme sen så.. ?

Nu ska jag snart äta frukost och ta en dusch och efter det blir det att få på sej lite kläder. Kankse kör med mjukiskläder idag? Så jobbigt och trycka på mej vanliga kläder nu mer. Och det där med att sminka sej.. Ååååh, hur jobbigt är det inte när man inte ska göra något särskilt?! Då är det bara onödigt tycker jag.. Men men, slutar nog med att jag står där framför spegeln ändå : ) Om jag känner mej själv rätt!
Iaf så ska jag bort till Milla efter det, hon får följa med mej till Profab. Jag måste dit och köpa ny färg.. Men nu blir jag så osäker på vilken färg jag ska ha, mörk lila eller mörk grått? Men kör nog på mörkare lila, så det blir lite färg där inne. Lite roligare så man kan ha lila saker. Köpte ju några lila ljus osv..
Imorgon drar vi nog till Ikea igen : ) Weei, då ska jag ha med mina "röda saker till vardagsrummet" som jag köpte här om dagen, kan ju inte ha rött till brunt, eller det ser ut som det snart är julafton... Tänkte om man skulle ha svart till bara, men så tråkigt.. Vad kan man ha till brunt? Svara gärna så jag kan köpa med i morgon : )

Jag blev allt bättre igår, men det måste ha varit något som jag käkade dagen före för så här illa har det aldrig varit, och inte samma illamående liksom. Och det kändes som jag spydde och spydde enbart för att det var något som inte kom upp, eftersom jag spydde ju massa galla tillslut för det inte fanns nåt..







Nu ska jag allt hoppa i duschen eller äta, måste komma iväg snart..
Ha en bra dag!

puuh,


Jag har fått i mej 2 panpizzor. Henrik fick köpa med sej 2 st till mej och komma hem med. Men helt underbart att jag har fått i mej någon mat nu. Blev helt snurrig i huvudet när jag inte hade ätit något på hela dagen ( Okej, en smörgås utan pålägg ) Så nu mår jag faktikst bra igen, eller bättre ska jag säga. Är inte helt på Topp men.

Jag har legat i sängen exakt hela dagen.. Kom ju upp och kunde måla en gång i morse, men inte mer än så har det hänt mej.
Men jag funderar på att kankse ta en promenad eller något, det är ju faktikst väldigt fint väder ute idag. Eller så ligger jag kvar här inne och käkar kakor : ) Tror starkt på alternativ 2. Bättre att ligga här och vänta på att Henrik ska komma hem, han fråga mej igår om han kunde jobba över och det fick han självklart men det ångrar jag skarpt nu.. Men ganska skönt att vara själv, eller han ska inte behöva ligga här när jag är dålig. Då är det bättre att han får nåt gjort som jobbar och tjänar pengar!




Nu ska jag kolla på Unga mödrar : )

Äntligen,


ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN har jag slutat spytt... Det tog sitt tag, men nu har jag fått i mej en smörgås och vatten, försökte dricka lite grönt te, men det var verkligen inget för mej.. Bättre med det gamla smaksätta som finns. Men det är inte så bra att dricka sånt te nu när man är gravid tydligen ( Inte bra att dricka 6 koppar om dagen, som jag INTE gör )  
Jag har legat i soffan hela dagen i stort sett, förutom när jag fick springa på toa.. Men nu har jag lyckats målat sista gången i sovrummet. Men färgen räckte inte, och färgen är alldeles för ljus så får nog iväg och köpa en mörkare sen när jag orkar.



Jag vill att Henrik ska komma hem till mej och ta hand om mej nu när jag mår så fruktansvärt dåligt : (

Nu är det förlossningskliniken på tv så jag ska nog bänka mej i sängen igen och kolla på det och gråta lite : ) Jag har blivit så fruktansvärt känslig, kan gråta när som helst nästan. Henrik råka snärta till mej på rumpan och jag börja stört grina : ) Och när jag kollar på tv kan jag gråta floder.






<3

bad day,



Vaknade i morse av att klockan ringde 6.00 och det var bara till att försöka få upp Henrik och på något konstigt sätt han han börjat gått upp på direkten. Annars brukar han inte komma upp före halv 7 eller senare.. Duktig Älskling ! Men iaf, jag kände av ett väldigt konstigt illamående då, men var faktikst så himla trött så jag gjorde allt för att somna om och det gjorde jag tills 45 minuter sen, då drog det igång.... Jag har vart inne på toa och spytt och spytt och spytt.. Kroppen fortsätter att spy fast man inte har något kvar, så jag spyr sånt gult galla eller vad det heter.. Men det känns inte som om det är för jag är gravid, för då brukar jag spy en gång och sen är det över och inte riktigt denna känslan på illamående, så tror att det är något som jag har käkat faktikst. Men det är bra att jag inte har svårt för att spy, dom flesta kan ju tycka att det är äckligt och det värsta man vet. Men jag har inte alls svårt för att spy, tycker nästan det är skönt, för efter vet jag att jag mår så mycket bättre. Inte nog med att jag skulle in och spy, lilla katten hade också spytt på golvet i badrummet : ( Stackars katten..
Var ju meningen att jag skulle hjälpa Lina idag för mamma ska iväg, men jag kan inte gå ner till Karlberg så här när jag behöver spy en gång i halv timmen..
Men men, life goes on... Bara att vänja sej med detta humöret ett tag till fram över.



Igår kom Emma och lilla Elsa till Åmål, så vi tog oss en tur till Profab och sedan gick vi till Xo och fikade. Efter det åkte vi hem till Milla och satt där medand Millan var iväg och jobbade. Blev mycket babyprat, nästan enbart : )Men det är trevligt att höra hur dom har det och vad dom har gått igenom. Det är nog till stor hjälp sedan när jag står här med barnet..
Målade även nästan klart i sovrummet, vi har bara en vägg kvar som ska målas en sista gång. Det ska jag försöka göra idag om jag blir nåt bättre.. Men vi tyckte kankse att den lila var lite för ljus, så jag funderar på om jag ska köpa en som är lite mörkare..





Nee, nu får jag slänga mej i sängarna här i vardagsrummet : ) Ska försöka få i mej något att äta om en stund, så kankse jag måt lite bättre. Idag önskar jag att Henrik var hemma med mej hela dagen och pysslade om mej. Han massera mina fötter här om dagen och det var heaven det! Underbart.



RSS 2.0